Начало BG мото спорт Мартин Чой спечели рекордна 26-а шампионска титла

Мартин Чой спечели рекордна 26-а шампионска титла

1061
0
Мартин Чой
Мартин Чой, спечели титлата на България по мотоциклетизъм на писта

За рекордния 26-и път  Мартин Чой спечели титлата на България по мотоциклетизъм на писта. Това стана след финалния кръг от BMU European Road Racing Championship 2020, проведен на 10 и 11 октомври на летищен комплекс Долна Митрополия.

Участие в надпреварата взеха 92 състезатели от България, Румъния, Северна Македония и Турция, която беше гледана на живо от близо 3000 души.

Още от началото на състезанието, Мартин Чой (МСК ЕКО БМВ Моторад МС 77 България, БМВ) показа, че се намира в изключително добра форма. Той поведе колоната в клас Супербайк от самия старт и водеше убедително през целите 12 обиколки, като подобри собствения си рекорд с време 1:31:104. На втората и третата позиция в състезанието са Иван Грозев (ПСК Хела Мотор Спорт, БМВ) и Димитър Митов (МК Боляри, БМВ).

„Думите трудно могат да опишат емоцията и удовлетворението, което чувствам. Въпреки, че отдавна спрях да броя титли и постижения, тази е изключително важна за мен, предвид вложените усилия и изключително тежката и несигурна обстановка. Винаги казвам, че Долна Митрополия има специално място в сърцето ми и се радвам, че точно тук постигнах отново върха. Изключително съм благодарен на всички, които ме подкрепят и вярват в мен – отличния ми екип, феновете и дългогодишните ми спонсори ЕКО България“,  сподели Мартин Чой.

Въпреки несигурността и непрекъснатите промени в състезанията заради създалата се ситуация, тази година подкрепяният от ЕКО България състезател може да се похвали и с други завидни постижения. Участва и се представи достойно за пети пореден път в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“. Отборът му се класира на престижното 12-о място в най-тежката надпревара за издръжливост, след общо 741 обиколки. Това постижение означава много за Чой, най-вече защото за пореден път успя да представи достойно страната ни на международно ниво. Той получи и специална покана да кара с пълна програма в световния шампионат за издръжливост през следващата година.