Начало Moto News Мартин Чой стартира училище за мотоциклетисти

Мартин Чой стартира училище за мотоциклетисти

615
0
Мартин Чой,Михаил Иванов

Звездата на българския мотоспорт Мартин Чой и отборът, за който кара – Prima Build Racing Team, стартират проект, посветен на безопасното управление на мотоциклета. За целта европейският шампион за 2011 г. и съотборникът му Михаил Иванов са разработили теоретична програма, която ще бъде представена от тях двамата в новосъздаденото училище MARTIN CHOY RACING SCHOOL (MCRS).

„Състезанията с мотор, карането на ръба на възможностите на човека и машината – това е моята професия. Безспорно най-важното в нея е безопасността. Именно безопасността ще е основната тема на нашето училище“, заяви Чой. През 2011 година той спечели с мотоциклет BMW три шампионата – националния, Източноевропейския и европейския „Алпе Адрия“.

„MARTIN CHOY RACING SCHOOL се зароди по естествен начин в процеса на едно прекарасно и много успешно сътрудничество между Мартин Чой и PB Racing Team. В него се опитахме да съчетаем опита, натрупан през всичките шампионски години на Мартин, и успехите, които отборът ни бележи напоследък, при реализирането на проекти в областта на моторните спортове“, каза Михаил Иванов, който е и мениджър на PB Racing Team.

Обучението в училището ще преминава в три нива, а темите са общо 18, сред които „Физическа подготовка“, „Как да се предпазим от контузии“, „Видове падания“, „Използване на подходящи гуми“, „Използване на спирачката в завой“, „Екипировка, брандиране, дизайн“, „Нива на модификация на мотоциклета“ и др.
Първият курс лекции трябва да започне още този месец. „Остава само да прецизираме датите и някои други детайли, тъй като доста хора от провинцията искат да посещават училището и търсим най-удобния вариант за всички участници“, обясни Михаил Иванов.

Информация за записване в MCRS може да бъде намерена на сайта на PB Racing Team и във фейсбук-страницата на Мартин Чой.