Начало Moto News Мартин Чой втори преди последния кръг

Мартин Чой втори преди последния кръг

44
0
Мартин Чой

Мартин Чой (BMW, GLOBUL Racing Team) запази второто място в генералното класиране в клас SST 1000 на европейския шампионат по мотоциклетизъм “Алпе Адрия”, след като записа 3-то и 4-то място в предпоследния кръг в Риека (Хърватия). Преди оставащите 2 състезания – на 6 и 7 септември в Словакия, начело е миналогодишният шампион Михал Фила (BMW).

В първото състезание в Риека половин секунда не стигна на Мартин за 2-рото място, спечелено от пилота на домакините Марко Ерцег, също с BMW. Победата грабна Фила.

Чешката звезда беше номер едно и във втората надпревара на пистата “Гробник”, на която през 2011 г. Чой си гарантира европейската титла с убедителна победа. Този път българският ас се класира на 4-о място. Той тръгна много бързо от старта, но малко след това се сблъска с Ерцег при борба за челната позиция и излетя от трасето. Инцидентът прати Мартин последен в колоната и му струваше ценно време, което той все пак навакса отчасти, за да пресече финала 4-ти.     

Тази неделя Чой за пореден път ще участва в кампанията „Обади се, като стигнеш!” за безопасност на пътя. От 16 до 20 часа пилотът ще раздава автографи в бензиностанция ЕКО на магистрала “Тракия” край Пловдив. Желаещите ще могат да получат от Мартин съвети за безопасно шофиране, както и да се снимат с него и състезателните му мотоциклети.