Начало Moto News Мартин Чой закри сезона с победа и втора титла

Мартин Чой закри сезона с победа и втора титла

266
0
2013,Мартин Чой

Мартин Чой завърши със стил един от най-успешните сезони в кариерата си. Той спечели с огромна преднина състезанието в клас SST 1000 от IV кръг на шампионата по мотоциклетизъм на Източна Европа и взе втората си титла за годината.

На пистата в Долна Митрополия звездата на GLOBUL Racing Team изпревари с 21 секунди втория – Калин Кулев, също с BMW. Трети остана Велислав Марков с Кавазаки.

Това е четвъртата поредна победа от 4 възможни за Чой в тазгодишната надпревара. По-рано през сезона софиянецът стана и шампион на България, като в различните класове вече има общо 22 титли на страната. 2013-а му донесе и второ място в генералното класиране на Европейския шампионат Алпе Адрия.

Много съм доволен от представянето си през сезона, бих казал, че с отбора изпълнихме целите си около 90 процента, заяви Мартин Чой. –  Догодина отново ще се стремя към трите шампионски купи, които взех през 2011-а и съм сигурен, че имам големи шансове отново да съм европейски шампион. Отново ще разчитам на тима, спонсорите и семейството ми, на които съм изключително благодарен за безрезервната подкрепа.