Начало Moto News Мартин Чой започва сезона с нови цветове

Мартин Чой започва сезона с нови цветове

242
0

Най-добрият наш пистов мотоциклетен пилот Мартин Чой отново поема по пистите на Европа. За пореден път през този сезон пилотът на Globul Racing Team ще се бори за три титли –  в престижния европейски шампионат Алпе Адрия, в източно-европейския и националния шампионати в клас SST 1000.

Преди да тръгна за първия старт на италианската писта Адрия, Чой представи новата цветова схема на мотоциклета си BMW S 1000 RR. Тя е избрана от 4 варианта, които са направили дизайнерите. Според Мартин, това е най-добре оцветения мотоциклет, който е карал.

Събитието бе организирано от един от главните спонсори на Мартин – ЗАД Армеец в зала Арена Армеец в София. Застрахователната компания помага на Чой от 2012 г., макар че тогава той имаше проблеми с травми. След успешния сезон 2013, от Армеец нямаха колебание да продължат договора си с него. Въпреки натоварената си програма преди старта на сезона, Маритн Чой сложи своя автограф на тениски за верните си фенове. Те могат да спечелят такава тениска, като участват в специалната игра, организирана на фейсбук страницата на Армеец https://www.facebook.com/zad.armeec

Този уикенд Чой ще направи последни тестове на гръцката Серес,  след това заминава за Адрия за  първите два кръга от шампионата – на 3 и 4 май. Седмица след това ще стартира в Белград, после на Панонияринг, на Риека и в началото на юни в Плевен. Както личи, Чой ще си има цял месец забавление.