Начало Top Moto News Мартин на върха след първите две тренировки за Гран при на Франция

Мартин на върха след първите две тренировки за Гран при на Франция

8
0
Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Ред Бул Контент Пуул

Хорхе Мартин завърши на първа позиция след първите две тренировки за Гран при на Франция в MotoGP. Пилотът на Прамак Дукати записа обиколка за 1:30.388 мин. Втори на 0.145 сек. от времето на Мартин завърши Франческо Баная от заводския отбор на Дукати. Трети остана Педро Акоста от тима на Tech3 GasGas.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MotoGP™ (@motogp)

Франция е домакин на петия кръг от сезон 2024 в световния шампионат на MotoGP. Надпреварата се провежда на пистата Льо Ман Бугати с дължина 4.185 км и разположена в северната част на Франция. Това е късата версия на трасето, което иначе е дълго над 13 км

Чудесни бяха условията преди началото на първата тренировка за Гран при на Франция в MotoGP. Температурата на въздуха беше 25 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 39. Нямаше вероятност за валежи по време на сесията.

Мартин записа най-доброто време в първата свободна тренировка във Франция. Зад него се наредиха Акоста и Виняес. Четвърти и пети бяха Бастианини и Баная. В топ 10 влязоха още Алекс Маркес, Еспаргаро, Байндър, Безеки и Марк Маркес. Фабио Куартараро остана 20-ти. Пилотът на Ямаха се надява на силен резултат в домашната си надпревара. Времената в тази сесия обаче не бяха от голямо значение, тъй като не оказваха влияние върху участието в съботната квалификацията.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MotoGP™ (@motogp)

Условията във втората петъчна тренировка за Гран при на Франция бяха много близки до тези в първата. Температурата на въздуха беше 25 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 39. Нямаше вероятност за валежи по време и на тази сесия.

Мартин продължи добрата си форма от началото на рейс уикенда във Франция. Състезателят на Прамак Дукати записа най-добрата обиколка и в тази тренировка. Така той се превърна във фаворит за утрешната квалификация на Льо Ман. Веднага зад него се наредиха Баная и Акоста.

Следващите три места бяха заети от Маверик Винялес (Априлия), Фабио Ди Джанантонио (VR46 Дукати) и Джак Милър с КТМ. В челната десетка влязоха още Алейш Еспаргаро с Априлия, Франко Морбидели (Прамак Дукати), Марко Безеки (VR46 Дукати) и Фабио Куартараро (Ямаха). Французинът показа добро темпо и се класира директно за втория сегмент на утрешаната квалификационна сесия.