Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мартин Уитмарш: Победата на Спа ни мотивира страхотно

Мартин Уитмарш: Победата на Спа ни мотивира страхотно

54
0

Екипът на Макларън бе окуражен от успеха на Люис Хамилтън на Спа-Франкоршамп и ще се бори не само да спечели в Италия, но и да върне и другия си пилот Дженсън Бътън в борбата за световния шампионат на Формула 1, признава шефът на отбора Мартин Уитмарш седмица преди 14-ия кръг от сериите.

– Победата на Люис на Спа дойде в перфектния момент и определено мотивира сериозно хората ни преди последните няколко старта. А след нелепото отпадане на Дженсън в Белгия, сме твърдо решени да запалим отново амбициите му за шампионата и да го върнем в битката за титлата при пилотите. Не е тайна, че отборът ни притежава невероятен борбен дух и аз съм горд от усилията на всеки един човек, защото те правят победите ни възможни. Знаем как да печелим състезания и титли – към това ще се стремим и в Италия – заяви още Уитмарш.

Според него на хартия характеристиките на Монца пасват на тазгодишния Макларън МР4-25, но всъщност не е никак лесно колата да върви добре на едно от най-уникалните трасета в света.

– Италианската писта е изключително високоскоростна и изисква крайно ниско ниво на аеросцепление, чието постигане далеч не е толкова леко, колкото се струва [на хората отстрани]. Необходимо е множество фактори да се съчетаят и куп неща да работят в хармония, за да разполагат Дженсън и Люис с конкурентоспособен болид – допълни той.