Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мартини ще прекрати партньорството си с Уилямс

Мартини ще прекрати партньорството си с Уилямс

85
0

Мартини ще прекрати партньорството си с Уилямс след края на сезона, потвърди заместник-шефът на тима Клер Уилямс. Компанията стана основен спонсор на тима през 2014 г., което наложи и цветовата схема на колата от бяло, синьо и червено.

Договорът между двете страни беше за 5 години, но няма да бъде продължен след края на този сезон. Водени са били преговори за удължаването, но в крайна сметка това не се е случило.

Смята се, че бордът на директорите на Бакарди, към който принадлежи Мартини, е решил да спре да инвестира ресурси във Формула 1 като цяло, тъй като тя вече не е свързана с стратегическите цели на компанията.

„И двете страни искаме да продължим, но от Бакарди ни казаха, че ще се оттеглят изцяло от Формула 1 когато договорът ни изтече в края на тази година, каза Клер Уилямс. – Те имат много брандове и очевидно техните стратегически приоритети се променят с времето.”

Има предположения, че една от основните причини за раздялата ще бъде фактът, че и двамата титулярни пилоти на Уилямс тази година – Сироткин и Строл, са под 25 години, и не са подходящи за реклама на продуктите на Мартини, тъй като са много млади.

Клер отрече това, като заяви още, че загубата на основния спонсор не е приятна и в тима нямат готов заместник, въпреки че са започнали проучвания за такъв.