Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Maруся Моторс купиха Върджин

Maруся Моторс купиха Върджин

45
0

Тимът на Върджин осигури дългосрочното си бъдеще във Ф1 след като продаде основния дял от акциите си на руската компания, производител на спортни автомобили – Маруся Моторс.

Така най-вероятно от догодина тимът ще смени името си на Маруся Върджин Рейсинг, тъй като руснаците искат отборът да продължи да се асоциира с името на Върджин.

Договорът между двете страни се е подписал миналия уикенд, като според изданието Financial Times, Маруся са купили този дял от Върджин, който преди беше собственост на банковата група Лойдс.

„Нашата първа година във Ф1 нямаше как да не бъде трудна, още повече, че стартирахме точно когато се вихреше световната рецесия.

Сега обаче тимът на Върджин е особено доволен, че вече разполага с партньор, който споделя визията и духа за предизвикване на утвърдените правила и затова нямаме търпение да започнем съвместната си работа и да придвижим тима си по-напред в решетката на Ф1″, заяви шефът на Върджин – Ричард Брансън.

„Сега вече с пълна сигурност можем да обявим, че имаме свой собствен тим във Ф1. Естествено това не бе лесно решение за нас. Не смятам да разкривам сумата на договора, но парите са много сериозни, повярвайте ми“, заяви пък основателят на Маруся – Николай Фоменко, който е и бивш автомобилен пилот.

От руската компания изразиха и желание да привлекат Виталий Петров в бъдеще, но не и преди да могат да му предложат достатъчно конкурентна кола. Според тях обаче това ще може да се случи само след година.