Начало Автомобили Marussia – бъдещите руски суперавтомобили

Marussia – бъдещите руски суперавтомобили

20
0

Известният руски певец, телевизионен говорител, актьор… и шампион в клас FIA GT, Николай Фоменко, представи първата компания за спортни автомобили в Русия – Marussia. Кулминацията тук е, че това е не само спортен автомобил, ами е и хибрид.

Фоменко твърди, че е научил много от състезателната си кариера. Именно на тези си познания разчита и при изграждането на марката Marussiа. Поглеждайки към автомобила,се виждат елементи от много суперавтомобили на пазара. И въпреки колата изглежда уникална. И докато идеята на създателя им е да произвежда електрически автомобил в някакъв момент, той е решил да започне първо с хибрид.

Marussia ще ползва 3.5-литров шестцилиндров двигател с мощност от 240 к.с., който най-вероятно ще бъде взет назаем от Renault или Nissan. Все още обаче не е ясно откъде ще бъде получен електрическият мотор. И докато по-голямата част от детайлите ще бъдат доставени от различни компании, то близо 35 % от автомобила ще си бъдат чисто руски.

Иначе за да бъде още по-бляскав, Marussia са добавили и серия джаджи, включително 4G Yota мрежа с възможност за трансфериране на данни със скорост от 10 Mbps … и до скорости от 120 км/ч на автомобила. Иначе има още Bluetooth, GPS и видео екрани, както и 320-гигабайтов хард диск, който да захранва с данни цялата електроника.