Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся потвърдиха Разиа ден, след като отрекоха, че го привличат

Маруся потвърдиха Разиа ден, след като отрекоха, че го привличат

45
0
Луис Разиа

Ден, след като от Маруся официално отхвърлиха слуховете, че Луис Разиа ще е пилот на отбора през 2013 г. във Формула 1, дойде официалното потвърждение за присъединяването на бразилеца.

23-годишният състезател бе вицешампион в GP2 миналия сезон. Освен това познава екипа на Маруся, тъй като през 2010-а бе резервен пилот на отбора. Той ще е съотборник с Макс Чилтън, който бе привлечен по-рано. Разиа веднага започва работа и още днес ще тества новия болид MR02 на пистата Херес.

Доволни сме, че приключихме нещата с пилотите, тъй като това означава, че сега можем да се фокусираме изцяло върху предстоящия сезон – коментира шефът на тима Джон Буут. – Луис не е нов човек за отбора ни след 2010 г. и е част от програмата ни за млади таланти. Луис и Макс демонстрираха огромен потенциал в GP2. Имахме високи очаквания от Разиа още през 2011-а, той е много бърз състезател. Заедно с Макс ще формират невероятно амбициозна комбинация и нямаме търпение да видим какво ще постигнат.

Самият пилот сподели, че е фантастично да е отново с Маруся.

– Хората са почти същите като през 2010-а, когато бях резервен пилот. Знам, че тимът награждава решимостта и успехите на младите си състезатели и съм много горд, че правя стъпката към титулярно място във Формула 1. Последните два сезона в GP2 послужиха да докажа, че притежавам необходимите качества за такова развитие в кариерата ми. През предстоящия сезон ще направя всичко, за да се отплатя на тима за вярата в мен – допълни Разиа.

След привличането на бразилеца и преминаването на Бруно Сена в екипа на Астън Мартин в световния шампионат за състезания за издръжливост, във Формула 1 остана само едно свободно място – във Форс Индия.