Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся се надява да запази пилотите си през 2014 г.

Маруся се надява да запази пилотите си през 2014 г.

79
0
Великобритания,Жул Бианки

Отборът на Маруся иска да запази Жул Бианки и Макс Чилтън в екипа и през 2014 г., каза тим шефът Джон Буут. Най-добрият резултат на Бианки в състезание до момента е 13-то място, а на Чилтън – 14-то.

Бих искал да запазим и двамата за следващата година. В момента всичко зависи от различни опции по договорите. Но нямаме намерението да оставяме решението си за последната минута, както през миналата година. Надяваме се за тази година да се чувстваме малко по-удобно – коментира Буут.  

За този сезон отборът от Банбъри избра да заложи на двама дебютанти, а не на пилот с повече опит, но Буут е категоричен, че рискът си е струвал, защото Бианки и Чилтън са свършили добра работа до момента и са направили изненадващо малко грешки през сезона:

Предприехме огромен риск с двама дебютанти. И двамата имаха значително количество навъртени километри с коли от F1, така че не бяха съвсем новаци във Формула 1. Впечатляващо е колко малко грешки допуснаха. С двама дебютанти можехме да имаме много повече проблеми, но грешките им могат да се преброят на пръстите на едната ръка.

За следващия сезон колите на Маруся ще са с двигатели Ферари и според слуховете тази промяна е свързана с бъдещето на Жул Бианки в отбора, който е пилот от академията на Ферари за млади състезатели. Буут обаче отрече тези твърдения:

Жул е млад пилот на академията на Ферари, но двете сделки са съвсем различни. Споразумението за двигатели изобщо няма влияние върху бъдещето на Жул.