Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса е окуражен от колата

Маса е окуражен от колата

61
0

Фелипе Маса каза, че е окуражен от темпото си в Бахрейн тази седмица, въпреки че и двата дни досега бяха прекъсвани поради лошо време.

Първите два часа от вторник бяха загубени поради мъгла, а в сряда Маса направи само 17 обиколки, тъй като поради пясъчна буря сесията бе отменена.

Пилотът на Ферари обаче бе най-бърз сутринта и смята, че болидът се представя добре срещу BMW Заубер и Тойота, които са също там. Бразилецът признава, че екипът не е тествал KERS в първия ден в Бахрейн.

„Вчера (вторник) имахме доста силен ден, но не ползвахме KERS” – казва Маса.

„Системата бе в колата ни, но не бе свързана поради малък проблем със софтуера в началото на деня. Същевременно смяната на KERS щеше да отнеме много време.”

„Днес (сряда) я ползвахме, но си мисля, че неизползването на KERS във вторник и добрите времена спрямо конкурентите ни всъщност ни настроиха доста оптимистично.”

„Напредваме с настройките по намирането на повече стабилност и съм много доволен от постигнатото. Изучихме доста неща за един ден, но знам, че имаме да работим още много. На този етап обаче съм оптимистично настроен.”

В третия ден от теста в Бахрейн зад волана на F60 ще застане Кими Райконен.