Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Имахме темпото за двойна победа

Маса: Имахме темпото за двойна победа

71
0

Фелипе Маса вярва, че Ферари са били достатъчно бързи, за да спечелят двойна победа в Гран при на Сингапур – състезание, което се оказа катастрофално за тях.

Маса се движеше убедително на първа позиция, когато направи първото си влизане в бокса по време на периода на кола за сигурност.

Бразилецът получи право да потегли, но се оказа, че шлангът за зареждане е все още в колата му, в резултат на което пилотът повлече целия маркуч след себе си и в допълнение към това удари няколко механика.

Маса трябваше да почака няколко секунди, преди механиците да изтичат до края на питлейна и да му асистират. След това бразилецът бе и наказан за опасно потегляне, в резултат на което завърши на 13-та позиция. Лошото бе, че във временното класиране той вече изостава на седем точки зад Люис Хамилтън.

„Днес загубихме шест точки, така че изоставаме на седем” – казва Маса. „Можехме да бъдем първи в шампионата, тъй като бяхме много бързи. Ако нещата се бяха развили по по-различен начин, можехме да спечелим двойна победа.”

„Но състезанията са си състезания и се случват подобни неща. Всички сме хора и всички правим грешки.”

„Не съм от хората, които отиват при другия и му се карат. Затова аз просто отидох при механика и се опитах да го мотивирам още повече, тъй като се нуждаем от него и от всички за последните три състезания.”

„Седем точки са си седем точки, но пред нас има 30, а и имаме бърза кола.”

Маса, чийто тим ползва светлинна система вместо традиционния лолипоп, потвърди, че проблемът е бил причинен от човешка грешка.

„Проблемите, които имахме днес, не бяха заради сигналите” – казва пилотът. „Грешката бе чисто човешка. Може да се случи със сигнализирането, може и с лолипопа. Може би бихме могли да се върнем към лолипопа, но не това бе проблемът днес.”

„Видях зелената светлина и потеглих. Единственият проблем бе човешката грешка и това, че зелената светлина дойде в неподходящия момент. След това се случи всичко останало с резервоара и всичко…”

Шефът на тима, Стефано Доменикали, потвърди след състезанието, че Маса се е срещнал с механика, който е направил грешката, за да го успокои.