Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Имам договор с Ферари, но ще трябва да се представя по-добре,...

Маса: Имам договор с Ферари, но ще трябва да се представя по-добре, за да остана

53
0
Фелипе Маса

На бразилеца Фелипе Маса му предстои сериозна битка, ако иска да запази мястото си във Ферари и след изтичането на договора му догодина. Пилотът ще кара в стотната си надпревара за Скудерията този уикенд в родината си, където вече цяла седмица участва в различни мероприятия и надпревари. Той има две победи на Интерлагос, но през настоящия сезон изоставането му от Фернандо Алонсо е осезаемо.

Имам договор с Ферари и за догодина, но не ми се случва за първи път да се налага да свърша още по-добра работа, за да остана. И друг път е трябвало да сторя същото. Трябва ми сезон на ниво, за да остана – заяви Маса на едно от многобройните събития в родния си Сао Пауло.

За мястото на Фелипе от месеци се спрягат различни пилоти. Слухове за подмяната му се появяват непрекъснато през годините, откакто се присъедини към тима от Маранело, но се засилиха особено много след връщането му на писта миналия сезон, след като пропусна втората част на сезон 2009 г. заради тежка катастрофа в Унгария. Обикновено шефовете на Ферари изказват пълна подкрепа за бразилеца, макар че президентът Лука ди Монтедземоло обясни през седмицата пред италиански медии, че в тима имат определени очаквания към него.

Очакваме страхотни неща от него през 2012 г., след това ще решим как да процедираме. Нека да кажем, че той трябва да се докаже догодина – заяви маркизът.

Ферари като цяло не изкараха нормална състезателна година през 2011-та, тъй като автомобилът им не бе достатъчно бърз. Затова и самият Фелипе се надява, че през следващия сезон колата му ще е конкурентоспособна.

Работата по следващия болид вече върви от няколко месеца. Трябва ни бърз автомобил, за да се борим за шампионата от самото начало до финала, а не в отделни надпревари – каза състезателят.