Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Имаме шанс да се борим за шампионата

Маса: Имаме шанс да се борим за шампионата

44
0
Фелипе Маса

Отборът на Ферари има шанс да печели състезания през сезон 2013 и да се бори за шампионата, заяви Фелипе Маса. Бразилецът е уверен във възможностите на екипа и автомобила си и в своето собствено представяне. Последната му победа е от Гран при на Бразилия през 2008 г., когато загуби титлата от Люис Хамилтън.

Маса показа по-добра форма още в края на миналата година, а в първите две квалификации за 2013-та успя да победи двукратния световен шампион и свой съотборник Фернандо Алонсо.

Мисля, че трябва да сме уверени и аз съм много уверен. Необходимо е да останем здраво стъпили на земята, но знаем, че бе свършена изключително много работа от миналата до тази година по колата – коментира Маса.

Той също така добави, че на Ферари им предстои сериозен труд и занапред:

Има много да се направи, за да може колата да стане все по-добра и по-конкурентоспособна. Мисля, че ако продължим в тази посока, все още имаме шанс за победи в състезанията и да се борим за шампионата.

Шефът на Ферари Стефано Доменикали заяви, че все още не знае точно къде се намира отборът от Маранело, но според него е на челните места:

Не знам точно къде, но със сигурност сме сред лидерите. Има писти, на които автомобилът ни ще се представи по-добре и други, където съперници ще са по-напред. Ред Бул са може би все още най-силни в момента, но ще видим. Мерцедес са в челото и Лотус също са много конкурентоспособни. Ще бъде интересен и предизвикателен сезон, но без съмнение ние ще сме там (сред лидерите).