Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса иска да остане в спорта още 2-3 години

Маса иска да остане в спорта още 2-3 години

38
0

Пилотът на Уилямс Фелипе Маса коментира, че иска да остане в спорта още 2-3 години. Бразилецът смята, че има още какво да покаже, въпреки че вече е на 34 години. През 2016 г. той ще запише 14-ия си сезон в Гран при, който е неговият последен според сегашния му договор с Уилямс. Маса твърди, че още има нужната мотивация да се състезава сред най-бързите и би искал да остане и догодина, когато ще влязат сила сериозните промени в правилата.

„Времето минава, но аз още съм мотивиран, заяви Фелипе пред motorsport.com. – Мисля, че имам още какво да дам на тима ми Уилямс. Когато се присъединих към него, той се завръщаше в челото след най-слабия си сезон в историята. Имах възможността да съм част от възстановителния процес. И ако в близко бъдеще има промяна на регулациите, бих искал да имам шанса да пробвам новото поколение коли, които надявам се ще са по-забавни за каране.“

Според Маса също така хората искат да гледат повече битка в челото и за победата, което в момента липсва като цяло. Но бразилецът отчита, че преди също е имало сериозни периоди на доминация на Уилямс, Ферари и Ред Бул, а критиките към спорта не са били такива. „Хората говорят за ерата на Сена, но сигурно забравят, че имаше сезони, в които те (Сена и Прост в Макларън) затваряха третия с обиколка“, каза още Фелипе.