Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса оптимист за Канада

Маса оптимист за Канада

40
0

Фелипе Маса е убеден, че Ферари ще си възвърнат формата в предстоящите състезания в Северна Америка.###Фелипе Маса е убеден, че Ферари ще си възвърнат формата в предстоящите състезания в Северна Америка. Според бразилеца пакетът на Скудерията ще съответства чудесно на трасетата в Монреал и Индианаполос.
„Тъй като Монреал е писта, изискваща средно ниво на аеродинамично прилепяне, е важно тук да разполагаме с добър болид, който предлага добро механично сцепление, както и подходяща аеродинамика. С други думи се нуждаеш от малък компромис, а това може да проработи или пък изобщо да не се получи. В нашия случай мисля, че F2007 ще бъде с много силен пакет в Канада, а също така и на Индианаполис, където Ферари са постигали добри резултати”, заяви Маса.
Бразилецът отчете като трудност факта, че пистата в Монреал не се използва много често и затова нивото й на механично сцепление се променя драстично по време на уикенда. За сметка на това Маса вярва, че няма да има проблеми с издръжливостта на двигателя си, въпреки че ще кара за втори пореден път с него.