Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса победи Хамилтън в квалификацията

Маса победи Хамилтън в квалификацията

52
0

Фелипе Маса спечели първото място на стартовата решетка за Гран при на Франция. Бразилецът направи най-бързата си обиколка (1:15.034) около четири минути преди края на третата част от квалификацията. Той успя да изпревари с по-малко от десета от секундата Хамълтън, който миг преди това бе дал най-добро време. Времената и на двамата пилоти, които те постигнаха в последната минута на сесията, бяха по-слаби от предишното постижение на Фелипе.

Така бразилецът ще бъде първи на старта за Гран при на Франция, следван от Хамилтън. Кими Райконен остана на трета позиция след като не успя да подобри резултатите на съотборника си и пилота на Макларън. Шестицата в класирането се допълва от Роберт Кубица, Джанкарло Фисикела и Хейки Ковалайнен. Ник Хайдфелд успя да заеме седмата позиция като остави след себе си пилота на Уилямс Нико Розберг. Фернандо Алонсо премина в последната фаза на квалификацията. Испанецът обаче се прибра в бокса само обиколка след началото на третата част. Докато той бе на трасето в задната част на болида му се появи бял дим. Алонсо престоя в кокпита близо 10 минути, но екипът му не успя да реши проблема и той не се върна повече на пистата. Ралф Шумахер записа едно от най-добрите си представяния в квалификация за този сезон, регистрирайки 11-то време.

Въпреки известни подобрения в болида на Хонда, Бътън и Барикело не постигнаха завидни резултати. В крайна сметка те ще стартират съответно от 12-та и 13-та позиция. Още в началото на втората част от квалификацията Дейвид Култард получи повреда в скоростната кутия и ще стартира от 16-то място. Съотборникът му Марк Уебър се представи малко по-добре, заемайки 14-та позиция, но изглежда и той имаше известни проблеми с болида си по врема на сесията. Такума Сато има да изтърпява наказание от Гран при на САЩ и ще заеме последната стартова позиция.