Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса преговарял и с Лотус, Макларън и Форс Индия за 2014 г.

Маса преговарял и с Лотус, Макларън и Форс Индия за 2014 г.

58
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса е водил преговори с отборите на Лотус, Макларън и Форс Индия преди да приеме предложението на Уилямс за сезон 2014, призна самият пилот.

След като стана ясно че пилотите на Ферари за следващата година ще са Фернандо Алонсо и Кими Райконен, Маса остана без място за сезон 2014. Този понеделник обаче стана ясно, че бразилецът, заедно с Валтери Ботас, ще кара за Уилямс догодина. След обявяването на съобщението той каза, че е имал много възможности за следващия сезон, но Уилямс е била най-добрата опция за него с оглед на развитието на отбора и промените в правилата през следващата година.

Преговарях не само с Лотус, а с Уилямс, Форс Индия и Макларън. Честно казано, след всичко, което се случваше и върху което размишлявах относно бъдещето, съм все по-убеден, че Уилямс бе правилното решение. Може би силен избор би бил Макларън, но те поеха в различна посока. Така че според мен Уилямс бе най-перспективният отбор за бъдещето и вярвам, че направих добър избор – коментира Фелипе.

Сезон 2013 е един от най-тежките за отбора на Уилямс. Два кръга преди края на шампионата тимът има само 1 точка в актива си, спечелена в Гран при на Унгария от Пастор Малдонадо. Въпреки това Маса е убеден, че отборът може да се върне в борбата за челни позиции след предприетите промени. От следващата година доставчик на двигатели на Уилямс ще е Мерцедес, а не Рено. От 19 август тази година пък Пат Саймъндс пое длъжността технически директор, замествайки Майк Кахлън. След обявяването на пилотите на екипа за сезон 2014 заместник-шефът на отбора Клер Уилямс коментира, че предстоят още новини, свързани с тима, през следващите седмици.

Уилямс са в много тежък период, много труден шампионат. Но се случват толкова много неща вътре в отбора, има много различни хора, които работят за колата за 2014 г. Всичко е различно. Те също така ще са с двигатели на Мерцедес, от което съм доволен, тъй като хората правят добри коментари относно техните мотори за следващия сезон. Аеродинамиката все още играе важна роля (в представянето на колата), а отборът променя начина, по който работи върху нея за следващата година. Те се опитват отново да станат конкурентоспособен екип, така че променят дори пилотите. Има толкова много изменения в отбора, които може би са важни и за бъдещето, не само за следващата година – каза още Маса.