Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: С Люис ще се разберем, случилото се на пистата трябва да...

Маса: С Люис ще се разберем, случилото се на пистата трябва да остане там

43
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса твърдо оставя зад гърба си Гран при на Сингапур и всичко, случило се по улиците на града между него и Люис Хамилтън (Макларън), както и сблъсъка им след финала, заяви отново самият той.

По-добре е да се концентрирам върху следващия състезателен уикенд в Япония, където се надявам да няма неприятни изненади. Само още едно нещо преди окончателно да обърна страницата. Казаха ми, че се е извила истинска буря по повод една фраза на състезателния ми инженер (Роб Смедли – б.р.), казана по време на надпреварата. Като изключим факта, че не помня какво ми е казал Роб, не мисля, че има някакъв смисъл всичко да се ръчка толкова и кой ли не да се мъчи да свърже думите с удара с Хамилтън. Това са два отделни момента, нямащи нищо общо един с друг. Сигурен съм, че с Люис ще изчистим всичко и ще сложим край на тази история. Случилото се на пистата трябва да остане там – обясни Маса.

След това пилотът на Ферари се обърна към предстоящата надпревара на пистата Сузука, като сподели, че там е необходима кола с адаптивно поведение, за да се сменя бързо посоката. Той си припомни 2006 г., когато спечели полпозишъна в Япония, но финишира втори. Що се отнася до шансовете му тази година, бразилецът иска да изчака поне петъчните тренировки, за да прецени в каква форма е.

Понякога тази година очаквахме да сме конкурентоспособни, а не бяхме. Друг път се случваше обратното. Но до петък вечер трябва да имаме идея къде се намираме. Надявам се да сме в състояние да се борим за топпозиции, въпреки че няма да имаме кой знае какво като нови компоненти и развитие по автомобила – допълни Фелипе.

Състезателят не се притеснява от пътуването и престоя си в Япония, тъй като отива да върши работата си, но същевременно му се иска заедно с колегите си да направи добра надпревара, която да зарадва запалянковците.