Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса се надява да може да се бори за титлата

Маса се надява да може да се бори за титлата

27
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса се надява да може да се бори за титлата във Формула 1 през сезон 2013 г., заяви самият пилот по време на годишната среща на Ферари и Дукати Wrooom в курорта Мадона ди Кампильо.

Бразилецът изкара много трудна 2012 г., първата половина от която бе огромно изпитание за него. Формата му се подобри значително след лятната ваканция през август и договорът му със Скудерията бе подновен за още един сезон. Сега Маса се надява, че след като възстанови увереността в собствените си сили, ще може да е сред претендентите за короната.

Свършеното през втората половина на миналогодишния шампионат може да се смята за тренировка за предстоящия. Искам да съм конкурентоспособен от първото до последното състезание, отново да се боря за победи и се надявам да съм в състояние да съм в битката за титлата. Имам достатъчно опит и не съм го забравил — обясни Фелипе.

Той допълни, че промяната през втората половина на миналия сезон е била резултат не толкова от прогрес на колата, колкото от него самия. Бразилецът бе категоричен, че дори 90% от хората да спрат да вярват в него, най-важното е той да съхрани увереността в собствените си сили:

– Промяна имаше и от моя страна. Вярвам в себе си, във възможностите си, знам, че мога да стана шампион и да печеля победи, както е ставало през цялата ми кариера. Смятам, че когато човек разбере сам себе си, става все по-силен и по-силен през цялото време. Може би тогава не бях доволен от себе си, работата не ми доставяше предишното удоволствие. Сега обаче съм щастлив. Можеш да си свършиш работата максимално качествено, сядайки в колата в добро настроение. И тогава сезонът може да се развие като този през 2008 г. – припомни Маса, който през 2008-а води битка за титлата до последния старт и загуби буквално в последния завой на последната обиколка.