Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса смята, че гумите на Пирели ще му помогнат тази година

Маса смята, че гумите на Пирели ще му помогнат тази година

29
0
Фелипе Маса

Фелипе Mаса е убеден, че гумите на Пирели, заедно с новия болид на Ферари – F150, са ключът за връщането му към топ-форма през този сезон.

Миналата година бразилецът изпитваше трудности да отговори на темпото на съотборника си Фернандо Алонсо, като обвини за това гумите на Бриджстоун. Новите гуми на Пирели са създадени по същите правила, но въпреки това Маса смята, че италианският продукт ще пасне много по-добре на стила му на пилотиране.

„Много неща се промениха. Искам да съм много по-конкурентноспособен от първото до последното състезание тази година и мисля, че гумите на Пирели също ще ми помогнат за това.

Миналата година Бриджстоун промениха много предните си гуми спрямо 2009-та. А това доведе до доста недозавиване. Гумите бяха много по-твърди и трудни за загряване. Опитах се да модифицирам предните гуми, но тогава пък задните не работеха както трябва, така че наистина бе голяма борба. Тази година Пирели би трябвало да са приготвили много по-силни предни гуми, с които да има повече сцепление. А това би било много по-добре за стила ми на каране.

Аз се състезавам в отбор, за който искам да побеждавам. Вярвам на отбора безусловно и смятам, че те със сигурност ще ми предоставят перфектната кола, за да се боря за победата“, заяви Маса по време на представянето на новото Ферари F150.