Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса също иска Гран при уикендът да е в 2 дни

Маса също иска Гран при уикендът да е в 2 дни

50
0

Пилотът на Уилямс Фелипе Маса също се изказа в подкрепа на това Гран при уикендите във Формула 1 да се провеждат в 2 дни – събота и неделя. Повод за подобни коментари стана отминалото състезание за Гран при на САЩ през октомври, в което заради силните дъждове квалификацията и състезанието се проведоха в един ден.

На същото мнение е и Кими Райконен от Ферари, според който спокойно 3-те свободни тренировки могат да се провеждат в събота, а квалификацията и надпреварата в неделя. В подобна насока се изказа и Нико Хюлкенберг от Форс Индия, според който в момента се отделя твърде много време за тренировки в спорта като цяло.

„За мен не би било проблем да премахнем петъчния ден, заяви Маса. – В петък не се случва нищо, особено ако времето е лошо. Би било по-хубаво да имаме повече коли, които да се движат на пистата през цялото време. Можем също така да провеждаме тренировките и квалификациите в събота, а само състезанието да е в неделя. И ако имаме проблем в събота с водните стихии, можем да преместим квалификацията за неделя.“