Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Трябва да се върнем в битката

Маса: Трябва да се върнем в битката

41
0

Фелипе Маса остана със смесени чувства след Гран при на Белгия, в която финишира четвърти, но очакваше значително по-добро представяне.

– Беше чудесно да се върна на работа след лятната почивка, а уикендът на фантастичната Спа започна наистина добре, когато почти всичките ми колеги се събраха, за да отпразнуват Гран при №300 на моя приятел Рубенс Барикело. Честно казано, не мисля, че някога ще достигна тази бройка, тъй като предполагам, че ще спра да се състезавам преди това. Но съм доволен за него, тъй като това е прекрасен рекорд и страхотно постижение в една успешна кариера – върна се към по-приятните моменти на Спа бразилецът.

Дни след финала на легендарното трасе Фелипе направи равносметка на постигнатото, а за съжаление то не бе съвсем на ниво:

– Резултатът от Гран при на Белгия пък бе, че стартирах шести, а финиширах четвърти, така че в определена степен мога да кажа, че състезанието бе добро. По отношение на ситуацията в шампионата обаче постигнатото не бе достатъчно. Условията обаче бяха трудни, времето се промени няколко пъти по време на надпреварата и затова представянето бе все пак позитивно. Но просто не бе такова, каквото очаквах или каквото тимът се надяваше да е. На Спа колата не бе толкова конкурентоспособна, колкото в предишните два старта в Унгария и Германия. Това може би е още един пример как тази година силите се диктуват от характера на конкретното трасе. В петък [в Белгия] изглеждахме наистина силни, но нещата не стояха точно така в събота и неделя. Вероятно съперниците ни не демонстрираха пълния си потенциал в тренировките. И целият ни уикенд се оказа по-труден, отколкото очаквахме. В неделя заради промените във времето беше трудно дори да се задържиш на пистата, а като се има предвид колко лесно е да се сбърка, останах доволен от карането си. Иначе изкарах дистанцията доста самотно, като нямах реален шанс да атакувам съперниците пред мен, но пък и мен не ме поставяха под особено напрежение.

В края на следващата седмица ще се проведе 14-ият кръг от тазгодишния шампионат във Формула 1 – Гран при на Италия. Надпреварата е домашна за Ферари, а това означава много сериозно отношение от страна на Скудерията към подготовката й.

– Срещнах се с инженерите си в Маранело, имах и сесия на симулатора ни в подготовка за следващия старт – домашното ни състезание на Монца. Цялото събитие ще е страхотно, защото ще се състезаваме пред тифозите. Но реалността е, че това ще е наистина много важна надпревара, защото след не толкова доброто представяне в Белгия ситуацията в шампионата за нас никак не е лесна. Трябва да натиснем здраво в последните шест старта и да се опитаме да се върнем в битката за победи или поне възможно най-много подиуми. А това със сигурност няма да е лесно – допълни Маса.