Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Уилямс бе най-добрата опция за мен

Маса: Уилямс бе най-добрата опция за мен

46
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса ще е пилот на Уилямс от следващия сезон. Бразилецът заяви, че екипът от Гроув е бил най-добрата опция за него, въпреки че е имал и други оферти. Той споделя също така впечатления от първия си ден с тима.

Фелипе, беше потвърден за пилот на Уилямс F1 за сезон 2014 г. За първи път ще си част от британски отбор. Чувстваш ли се като че ли започваш отново кариерата си?

– Усещането наистина е като за нов старт на кариерата ми. Времето ми във Ферари бе страхотно, но сега съм много щастлив, че ще стана част от Уилямс за 2014 г. Винаги съм ги гледал и съм следил представянето на отбора, особен в успешните години, така че съм особен горд да карам за този тим и да започна нова глава в кариерата си.

Имаше и други опции освен Уилямс. Какво те привлече в отбора?

– Това бе най-добрата опция за мен; това е отбор, който наистина желае да расте и е твърдо решен да се върне там, където бе в миналото. Искам да помогна на екипа и мисля, че може да е наистина успешна ера.

2013-та е трудна година за тима. Защо си толкова убеден, че нещата могат да се подобрят през 2014-та?

– Всичко се променя през 2014-та; това ще е като рестарт за всички и ще са нужни ресурси и персонал, за да сигурни отборите, че ще се справят. От това, което виждам и чувам в Уилямс, има всичко необходимо, за да се върви в правилната посока.

Колко си впечатлен от съоръженията в Гроув през първия си ден с екипа?

– Това е първият ми ден и просто се опитвам да опозная района, но всичко е много впечатляващо. Няма причина да не можем да надграждаме, за да натиснем здраво през следващия сезон.

Ще имаш нов съотборник – Валтери Ботас. Какво знаеш за него, вълнуваш ли се, че ще работите заедно?

– Той доказа тази година, че е много добър и бърз пилот. Пастор [Малдонадо] също е наистина бърз, особено в квалификациите, така че да поддържаш неговото темпо в дебютна година е впечатляващо. Ще използвам опита си, за да помогна на Валтери да се развие по-нататък и да работим заедно за отбора.