Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса уверен в добрата форма на Ферари

Маса уверен в добрата форма на Ферари

46
0

Фелипе Маса изкара цялата си ваканция в Сао Пауло заедно със семейството си, но вече се подготвя за предстоящата Гран при на Белгия. Бразилският пилот на Ферари обясни, че работата му така и така включва непрекъснати пътувания, което е била и причината да предпочете домашния уют.

– Идеалната почивка за мен е да съм си вкъщи, без да вися на някое летище или да се чекирам в хотел. Освен това наваксвам с всичко случило се по време на отсъствието ми и се виждам със стари приятели. Родината ми липсва известно време, когато си тръгна след подобен престой, но пък се връщам към надпреварите и това е достатъчен подтик за мен да хвана самолета за Монако – призна Фелипе.

Докато си почиваше, Маса продължи и да тренира, но иначе се постара максимално да презареди батериите си. Времето му помогна в това отношение, защото през зимата в Бразилия температурите всъщност са около 23-24 градуса. Наскоро обаче пилотът все пак прескочи до Интерлагос, където семейството му ежегодно организира състезания в три категории съвместно с ФИАТ.

През цялото време обаче, Маса контактува и с инженерите си в Маранело, за да не изостава от работата на отбора си.

– Изглеждаме в добра форма, ще имаме някои нови части, които са част от програмата за развитие на F10. За последно карах на Спа през 2008 г. и обичам тази писта, при това не само заради това, че тогава в крайна сметка спечелих. Освен това в последните стартове показахме, че пак сме много конкурентоспособни. Представянето ни бе даже по-добро от очакваното. Все пак е много трудно да се предвиди какво ще се случи, тъй като разликите между топотборите са много малки – каза пилотът.

При оставащи само 7 старта до края на сезона Маса е убеден, че заедно с Ферари ще се справи с напрежението, като се концентрира върху работата си.

– Сега трябва да градим върху основите, поставени преди ваканцията и да се върнем в битката. Определено съм мотивиран да се върна в кокпита, защото карането ми липсваше и не мога да се сетя за по-добро място за възобновяване на надпреварите от Спа. Дори да вали – а кога не сме виждали дъжд на Спа? – трасето пак е страхотно и всъщност е истинско забавление. Просто трябва да сме готови за всичко, което уикендът може да ни поднесе – завърши пилотът.