Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: В едно нещо съм сигурен: тази титла е моя. Очаквам Ферари...

Маса: В едно нещо съм сигурен: тази титла е моя. Очаквам Ферари да ме подкрепи

4261
0
Фелипе Маса
Фелипе Маса; снимка: Ферари

Фелипе Маса очаква Ферари да го подкрепи в действията му срещу Формула 1 и ФИА, заяви самият той. Бившият Гран при пилот не присъства на пистата Монца по време на уикенда за Гран при на Италия. Маса е един от няколко бивши пилоти, имащи ролята на посланици на F1. Те посещават отделни кръгове, работят с маркетинговия отдел на Либърти Медия, гостуват в Падок клуба и т.н. Италия бе част от програмата на бразилеца преди да започне процедура срещу спорта заради станалото Сингапур 2008 г. Официалната версия бе, че Маса се е съгласил да не присъства. Непотвърдената информация гласеше, че не е добре дошъл. Това не му попречи да даде няколко интервюта, едно от тях за италианския телевизионен канал TG1.

„В едно нещо съм сигурен: тази титла е моя, това е 16-ата титла на Ферари при пилотите. Засега не съм получил подкрепа от страна на Ферари, но очаквам помощ от тях“, заяви Маса

„Наел съм екип от много силни адвокати. Ще се борим до последно за справедливост в този спорт. Не разбирам защо един случай на манипулация не може да бъде разгледан по правилния начин, дори да е след година, две или 15 години по-късно. Оптимист съм. Ще се боря за справедливост до края“, каза още Маса.

От страна на Ферари досега реакция относно действията на Маса няма. Фредерик Васьор бе попитан каква е позицията на Маранело

„Както можете да си представите, не искам да давам коментар по въпроса. Имам добри взаимоотношения с всички страни в тази история. Въпросът е доста сложен. Но със сигурност би било странно (ако нещо се промени сега). Не съм фен на промяна на резултата 15 минути след карирания флаг“, заяви настоящият шеф на Ферари в F1.

Според последната информация ръководството на Формула 1 от страна на Либърти Медия и това на ФИА имаха срок до края на миналата седмица, за да отговорят на адвокатите на бразилеца. Ако не го сторят или Маса сметне отговорите им за неудовлетворяващи, ще започне съдебна процедура.