Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса в Маранело вместо да си почива в Бразилия

Маса в Маранело вместо да си почива в Бразилия

47
0
Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Облаците около Фелипе Маса явно започват да се сгъстяват, и то най-вече по отношение на напрежението, което идва от тифозите и пресата в Италия. От досегашните сесии в Австралия и Малайзия, Маса изостава средно с 0,923 сек от своя съотборник Фернандо Алонсо. Другият подложен на изключително напрежение, тим шефът Стефано Доменикали, продължава да защитава бразилеца, но е видно, че нещата не вървят добре. Защото докато Алонсо спечели състезанието в Азия, Маса завърши на 15-а позиция.

„Фелипе промени своите планове за времето до състезанието в Китай“, обясни Стефано Доменикали. „Вместо да замине за Бразилия, за да си почива със своето семейство, той ще дойде в Маранело, за да може съвместно с инженерите да анализира, какво се обърка в първите две състезания. Трябва да бъде намерена причината, защо той не се представи така, както може всъщност. Това е правилния подход и ние сме готови да го подкрепим.“

Засилват се слуховете, че последните състезания на Маса ще са в разделените само от седмица Китай и Бахрейн. После той трябвало да бъде заменен от Серхио Перес, което било идеалния момент, точно преди идването на Формула 1 в Европа на 13 май. Преди състезанието в Барселона, на пистата Муджело ще се проведе последният разрешен от правилника тест, който ще продължи три дни. Това би била идеална възможност за младия мексиканец да опознае колата и отбора.

Появиха се слухове, че освен с Адриян Сутил, заместник на Серхио Перес във Ферари можел да бъде и Ник Хайдфелд. Хайдфелд познава много добре обстановката в Заубер и освен това е в добри отношения със Стефано Доменикали, който вероятно ще трябва да изплати компенсация на Заубер за отмъкването на Перес.