Начало Автомобили Maserati започна тестове на прототипа на MC20

Maserati започна тестове на прототипа на MC20

185
0

Maserati започна тестове на прототипа на новия си супер спортен автомобил MC20. Наскоро марката с тризъбеца разкри името на колата, подчертаващо характера й. MC идва от Maserati Corse, а 20 – от 2020 година. MC20 е естествена еволюция на изключително успешния MC12.

Maserati първо проведе тестове на т.нар. „муле” на MC20. След това автомобилът излезе от лабораторията на компанията за иновации в Модена. Прототипът е заснет през нощта на площад Афари в Милано, под скулптурата на Маурицио Кателан – L.O.V.E. Това произведение на изкуството е символ на италианската дързост в международната култура.

„Официалното наименование е L.O.V.E., но всеки може да чете между редовете и да възприема посланието както пожелае”, коментира скулпторът по повод творбата си.

Акронимът всъщност идва от liberta, odio, vendetta и eternita – (от италиански) свобода, омраза, отмъщение и вечност. Статуята е пред миланската стокова борса. Кателан я показва след създаването й през 2010 г., като първоначалният план е произведението да остане на площада само няколко седмици. Впоследствие обаче местните власти решават да я запазят. Значението е интерпретирано многократно – в икономически и политически аспект, но провокацията е налице и тя пасва прекрасно на новото супер спортно Maserati.

Тези тестове на MC20 поставят началото на период на интензивни пътни и пистови изпитания в различни условия. Разработилият модела екип ще събира важни данни, необходими за окончателната настройка на автомобила.

В рамките на няколко дни прототипът ще посети и други места, носещи символа на италианската дързост. След това ще се завърне в Модена за следващи изпитания.