Начало Автомобили Мъск нарече условията на изолация „фашистки”

Мъск нарече условията на изолация „фашистки”

244
0
Илон Мъск, Tesla
Илон Мъск; снимка: Tesla

Илон Мъск нарече условията на изолация в Съединените щати „фашистки” и призова в Туитър „ОСВОБОДЕТЕ АМЕРИКА СЕГА”. Главният изпълнителен директор на Tesla е крайно недоволен от затварянето на производства.

Tesla отчете 30% повишение на приходите за първите три месеца на 2020 г. и печалба от $16 млн. Това е трето поредно тримесечие, в което компанията излиза на плюс. Условията на изолация, наложени от няколко седмици в Съединените щати заради разпространението на коронавируса обаче, принудиха и Tesla да затвори фабриката си.

„Честно казано, бих нарекъл случващото се насилствено затваряне на хора по домовете против конституционните им права”, заяви Мъск

Това е мнението ми. Ще причини огромни щети не само на Tesla, но и на много други фирми. Tesla ще се справи с кризата, но множество малки компании няма да успеят. Всичко, за което хората са работили през живота си, се разрушава в реално време. Ще имаме и вече имаме доставчици, поставени в изключително сложна ситуация. Много хора вече водят тежка борба. Да се казва на гражданите, че не могат да напускат домовете си или ще бъдат арестувани, ако го сторят, е фашистко. Не е демократично, това не е свобода, върнете на хората проклетата им свобода”, допълни той по време на телефонен разговор с инвеститори.

От Tesla прогнозираха, че ще доставят на клиенти повече от половин милион коли през 2020

Сега предупреждават, че това може да се промени в зависимост от това кога ще са в състояние да възобновят производството си.

„Засега не е ясно колко бързо и ние, и доставчиците ни ще можем да се върнем към работа в Съединените щати”, каза Мъск.

Продажбите на автомобили паднаха много в периода на изолация. Автомобилни производители предупредиха, че загубите тепърва ще се трупа. Анализатори поставят под съмнение и твърдението на Мъск, че конкретно Tesla ще се справи с кризата, особено като се има предвид, че компанията отскоро излиза на печалба.