Начало Автомобили Tesla спира работа във Фримонт другата седмица

Tesla спира работа във Фримонт другата седмица

128
0
Tesla
снимка: Tesla

Tesla постигна споразумение с властите във Фримонт и заводът на компанията ще спре работа на 24 март. Сан Франциско и околните региони въведоха извънредни мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, но автомобилният производител не прекрати дейността си. Нюйоркската й фабрика за слънчеви панели също временно ще спре производство, но тази в Невада за батерии ще продължи работа.

„Въпреки взимането на всички възможни предпазни мерки, производството в определени локации се превърна в предизвикателство за служителите ни, техните семейства и доставчиците ни”, се казва в изявление на компанията.

Илон Мъск пък написа в Туитър, че работата на Tesla в Китай върви нормално.

Междувременно Jaguar Land Rover обяви, че временно спира работа в производствените си съоръжения във Великобритания. Компанията планира да възобнови дейността си около 20 април. Засега заводите на марката, която е собственост на Tata, в Бразилия и Индия продължават работа. От Tata вече съобщиха, че спират производство във фабриката си в Нитра, Словакия.

Заводът на Bentley прекратява производство в края на днешния работен ден за период от 4 седмици. Компанията е собственост на Volkswagen, откъдето още във вторник обявиха мерки за ограничаване разпространението на COVID-19, включващи затварянето на редица предприятия.

Bentley произвежда около 11 000 автомобила всяка година. Служителите на компанията са около 4500 души.

Автомобилни производители започнаха да затварят заводи и в Южна Америка. General Motors прекратява работа в съоръжението си в Сан Луис Потоси, Мексико до 13 април. В началото на следващата седмица Ford ще спре производство в Бразилия и Аржентина. GM и Mercedes-Benz вече обявиха такива мерки за тези страни.