Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса е готов да остане в F1 и през 2018 г.

Маса е готов да остане в F1 и през 2018 г.

69
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса заяви, че е готов да остане във Формула 1 и през 2018 г. Бразилецът се беше отказал от спорта след края на 2016 г., но бе помолен от Уилямс да остане и за тази година, за да замести напусналия в посока Мерцедес Валтери Ботас.

През тази година той е съотборник на Ланс Строл, като до момента е спечелил всички 20 точки за екипа на Уилямс и определено е водещият пилот на екипа на Франк Уилямс.

„Ако имам възможност да остана на място, за което смятам, че е правилно за мен, да, ще остана, заяви Маса. – В противен случай не. Казах същото миналата година. Сега към мен няма напрежение и се опитвам да се забавлявам.

Спокоен съм и съм сигурен, че мога да свърша наистина добра работа. Мисля, че нещата вървят добре. Харесвам колата, което е много по-близка до стила ми на каране. Най-важното нещо е да се опитаме да не губим точки.“

Маса също така каза, че не си поставя краен срок, до който трябва да реши дали да остане през 2018 г. или да се откаже окончателно. „Нямам идея какво ще се случи, заяви бразилецът. – Забавлявам се състезание след състезание и ще видим какво ще се случи.“