Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса не помагал на Строл през миналия сезон

Маса не помагал на Строл през миналия сезон

38
0

Ланс Строл заяви, че през миналия сезон неговият съотборник Фелипе Маса не му е бил като ментор, и че канадецът не е получавал никаква помощ от своя опитен колега, който прекрати кариерата си.

Строл направи своя дебют във Формула 1 за Уилямс миналия сезон, като се смяташе, че помощта на Маса е била от важно значение той да подобри представянето си в хода на сезона и дори да се качи на подиума в Баку.

Според 19-годишният Строл обаче случаят съвсем не е бил такъв, а всеки е гледал да свърши собствената си работа и нищо повече.

„Не мисля, че получих каквито и да е съвети от него през миналия сезон, коментира Строл. – Той беше съотборник като всеки друг. Фелипе беше зает да кара колата колкото се може по-бързо, а аз опитвах да правя същото. Нямаше нищо повече от това. Не зная защо хората си мислеха, че той ще бъде мой треньор, ментор или нещо подобно.”

За 2018 г. съотборник на Строл ще бъде Сергей Сироткин, с което двамата ще формират най-младата пилотска двойка. Канадецът твърди, че това няма да промени неговия подход на пистата. „Дали моят съотборник е човек с 15-годишен опит или е някой със само 1 г., това няма значение и няма да ме промени”, заяви Строл.

Маса от своя страна явно беше доста изненадан и несъгласен с казаното от Строл, но предпочете на не казва нищо по същество, заявявайки просто: „По-добре да не коментирам.“