Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса се съмнява, че Алонсо може да спечели титлата догодина

Маса се съмнява, че Алонсо може да спечели титлата догодина

39
0

Фелипе Маса се съмнява, че Фернандо Алонсо може да спечели титлата в F1 през следващия сезон. Наскоро пилотът на Макларън определи себе си като основния претендент за първото място в шампионата през 2018 г.

Като свои най-големи съперници за следващия сезон испанецът посочи шампиона Люис Хамилтън от Мерцедес и пилотите на Ред Бул – Макс Верстапен и Даниел Рикиардо.

„Следващата година ще бъде по-добра за Алонсо, но той няма да се бори за титлата“, заяви Фелипе. Той обаче призна, че Алонсо е най-добрият съотборник, който е имал.

„Бих казал, че Шумахер бе на подобно ниво, каза още бразилецът. – На такова е и Люис Хамилтън. Фетел е страхотен пилот, но е на по-ниско ниво. Верстапен също, но му липсва постоянство.“

Според Маса също така сегашният му тим Уилямс има нужда от повече пари, за да спечели отново титлата. А що се отнася до съотборника му Ланс Строл, Фелипе коментира: „Сега той е много по-добър спрямо началото на годината. Можем да кажем повече за неговото бъдеще във втората или третата му година в спорта.“