Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса смята, че 4-ото място е било възможно

Маса смята, че 4-ото място е било възможно

39
0

Фелипе Маса смята, че е можел да завърши на 4-о място в Гран при на Испания, ако не е бил инцидентът с Фернандо Алонсо на старта на надпреварата, която доведе до спукване на предна дясна гума. Бразилецът стартира 9-и, като успя да изпревари при потеглянето Перес и Алонсо. След инцидента между Райконен и Макс Верстапен той мина още 2 позиции напред, но веднага след това се сблъска с Алонсо в завой 2.

След случката Маса спря в бокса за смяна на гуми и поправки по шасито, което го прати в дъното на колоната. По-късно в надпреварата той се удари и с Щофел Вандоорн, като този път се отърва без поражения и в крайна сметка завърши 13-и. неговият съотборник в Уилямс Ланс Строл остана едва 16-и, след като имаше проблеми с гумите медиум.

„Толкова много съм разочарован, каза Маса. – Направих фантастичен старт, изпреварвайки Перес, Алонсо на правата. След това стигнах до завой 1 и видях инцидента отпред. След това влязох в завой 2 и се озовах от външната страна на завоя.

Докоснахме се и аз спуках гума, което развали състезанието ми. Имахме възможност да завършим 4-и днес, защото имахме добра скорост. Болезнено е, защото загубихме толкова много точни днес като отбор.“