Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матешиц се колебае дали да купува акции на F1

Матешиц се колебае дали да купува акции на F1

50
0

Собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц заяви, че за момента не е решил дали ще купува акции на Формула 1. Преди няколко седмици се появи информация, че новите собственици на спорта от Liberty Media са предложили възможност на отборите да купуват акции на спорта, но в замяна на това обаче екипите нямало да имат право на глас при взимането на важни решения

„Не знам дали ще си купя акции, коментира 72-годишният милиардер пред Speed Week. – От една страна би било очевидно, че трябва да го сторя, защото F1 се нуждае също и от собственици, които не произвеждат автомобили. От друга обаче всичко зависи от това кои отбори ще останат в шампионата. Трябва да изчакаме и да видим как ще стоят нещата след изтичането на настоящите договори през 2020 г.

Популярността на Формула 1 зависи от конкуренцията в челото. Битка за 3-о и 4-о място не е много интересна. Колите ще са по-бързи за 2017 г., а това беше една от основните цели. Проблемът всъщност са множеството глупави наказания за пилотите, като феновете просто не ги разбират. Сигурен съм, че ако през тази година Ред Бул поведе в класирането, за Гран При ще има 70 000 души публика, вместо 50 000.”