Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матешиц не би принудил Фетел да остане в Ред Бул

Матешиц не би принудил Фетел да остане в Ред Бул

29
0
Дитрих Матешиц,Себастиан Фетел

Собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц не би принудил Себастиан Фетел да остане в едноименния отбор от Формула 1, ако трикратният световен шампион реши да смени екипа.

Немският пилот спечели и трите си корони в Гран при с отбора, воден от Кристиан Хорнер и с автомобилите на Ейдриан Нюи. И макар и той, и от тима да повтарят, че се чувства чудесно с хората от Милтън Кийнс, името му често се свързва с Ферари и преминаване в Маранело. Засега подобно нещо изглежда неосъществимо – особено след като президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло даде да се разбере, че Фетел няма да стъпи в екипа му, докато Фернандо Алонсо е там. Ако испанецът се оттегли, ситуацията става съвсем различна и маркизът бе откровен, че би предпочел да привлече Себастиан пред Люис Хамилтън, но засега подобно развитие не се очертава.

Матешиц обаче е наясно защо едно предложение от Ферари би било толкова привлекателно за Фетел.

Ако нещата с нас вече не се получават, би било напълно неразумно да се опитваме да го задържим само заради наличието на договор. Ако аз бях пилот във Формула 1, със сигурност щях да искам да съм състезател на Ферари. Точно сега обаче няма нищо в тази посока – обясни австрийският милиардер.

Той допълни освен това, че Себастиан има късмет със съотборник като Марк Уебър:

– В някои стартове той (Уебър – б.р.) показва пълния си потенциал. Трудно му е да се бори срещу Себастиан, но отборът гарантира равни условия и отношение и за двамата пилоти. Късметлии сме, че разполагаме с тях.