Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матешиц пак нападна Формула 1

Матешиц пак нападна Формула 1

27
0
Дитрих Матешиц

Собственикът на Ред Бул и Торо Росо Дитрих Матешиц отново нападна Формула 1.

Австрийският милиардер, който ще върне този сезон спорта в родината си, не крие недоволството си от настоящия вариант на Гран при. Той вече критикува новите правила за сезон 2014 г. и използваните задвижващи системи, както и регламента относно горивото, заради който Даниел Рикиардо бе дисквалифициран от надпреварата в Австралия.

Имаме излишно много правила, рестрикции, постановления, наказания. Преди в този спорт печелеше онзи, който е най-бърз. Да се твърди, че симпатизирам на феновете в недоволството им (от спорта) би било сериозно подценяване. В настоящата ситуация пилотът просто не може да стигне лимитите на болида – заяви Матешиц през Залцбургер Нахрихтен.

Преди време той обясни, че участието на Ред Бул във Формула 1 зависи не толкова от икономическа логика, колкото от неща като спортни ценности, политическо влияние и т.н. Освен това бе категоричен, че има лимит на това, което екипът може да приеме. На въпрос от последните дни дали би купил част от акциите на спорта, за да има по-голямо внимание обаче, Матешиц отхвърли подобна възможност:

Смятам, че експертните ни възможности са в друга област.

В същото време австриецът отбеляза представянето на Себастиан Фетел на пистата Каталуния. Четирикратният световен шампион бе 15-ти на грида, но финишира четвърти.

Той кара като истински шампион – заяви Матешиц. – Но за мен това не е изненада. Управлението му никога не е било лошо, просто имаше лош късмет. Не бива да се вярва особено на хората, твърдящи, че Себастиан е в криза.