Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матиас Лауда: Хорнер и Волф се държат детински; Алберс: Тото се справя...

Матиас Лауда: Хорнер и Волф се държат детински; Алберс: Тото се справя по-професионално

2697
0
Тото Волф, Кристиан Хорнер
Тото Волф и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Шефовете на Ред Бул и Мерцедес Кристиан Хорнер и Тото Волф се държат детински, докато пилотите им Макс Верстапен и Люис Хамилтън са с по-зряло поведение, заяви Матиас Лауда. 40-годишният австриец е пилот и син на легендата Ники Лауда. Той често е канен като експертен наблюдател в различни телевизионни предавания и скоро коментира случващото се между Хорнер и Волф. През сезон 2021 почти няма състезателен уикенд, когато ръководителите на двата отбора, претендиращи за световните титли, не си разменят заплахи, завоалирани обиди или влизат в директни спорове.

„Според мен пилотите са по-зрели от шефовете на отборите си. Макс и Люис не са имали сериозни проблеми по време на сезона, дори след инцидента на Силвърстоун. Началниците на екипите всъщност са онези, които се държат детински“, бе категоричен Матиас Лауда

Нико Хюлкенберг се съгласи с него.

„О, пилотите не са нервни. Люис се бори за осма титла. И е невероятно колко спокоен е Макс в първата си такава битка. Ситуацията е много, много балансирана. Според мен Саудитска Арабия ще наклони везните. Ще зависи кой ще е непогрешим там, а това включва всички – екипи, механици при питове и т.н. Хорнер срещу Волф? Това не е за пари. Това е битка (за спечелването на) всичко или нищо. Те влагат толкова много енергия в борбата за титлата“, обясни немският пилот.

Интересно мнение изрази друг бивш състезател – Кристиян Алберс, който по принцип поддържа Верстапен. Според нидерландеца, който бе във Формула 1 в продължение на три сезона, шефът на Мерцедес превъзхожда съперника от Ред Бул по един основен показател.

„Не съм фен нито на Тото, нито на Кристиан, но определено смятам, че Тото се справя по-добре. По-професионално. Кристиан е твърде емоционален. А Тото работи и с инженерите – пита кое, какво и как. Повече се занимава с технически въпроси, отколкото Хорнер. Кристиан идея си няма. Проблемът е, че изобщо не задълбава“, коментира Алберс.

По време на последния състезателен уикенд – в Катар – Хорнер заяви, че нямало „да целува з****ка“ на Волф като другите. Само седмица по-рано отбеляза, че нямал проблем с шефа на Мерцедес

„Тото обича да подхвърля по някой коментар тук-там и това е част от спорта. Той и пилотът му се борят за осма титла, ние с Макс – за първа, която да се добави към вече спечелените от нас. Формула 1 е състезание и напрежението се трупа, а хората реагират по различен начин. Натискът само ще се увеличава с приближаване финала на сезона. Аз проблем с Тото нямам. Мисля, че свърши страхотна работа с отбора, който наследи. Да, Мерцедес е феноменален екип, постигнали са невероятни неща, но това е надпревара. Ако приемем, че те ще печелят всеки старт… За чий да идваме? Тук сме, за да се състезаваме. В продължение на 7 седем години се борихме да излезем в позиция да се противопоставим на Мерцедес. Каквото и да спечелим срещу тях, несъмнено ще е най-голямото ни постижение във Формула 1.“

„Ако загубим, ще боли. Ако не те боли, иди си намери някаква друга работа. Всеки, който е доволен да завърши втори, е в погрешния бизнес“, каза Хорнер.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)