Начало MotoGP News Маверик Винялес официално напусна Ямаха

Маверик Винялес официално напусна Ямаха

1056
0
Маверик Винялес
Маверик Винялес снимка Ямаха
Маверик Винялес няма да се състезава за тима на Ямаха до края на сезона. Двете страни се разделят по взаимно съгласие с незабавен ефект. Малко преди началото на лятната пауза стана ясно, че испанецът ще си тръгне от тима след Гран при на Валенсия. След събитията по време на първото състезание на Ред Бул Ринг бе взето решение за преждевременното напускане на пилота. Първоначално испанецът бе наказан и не взе участие в Гран при на Австрия.

„На Асен Ямаха и Винялес обявиха взаимното решение да се разделят в края на 2021. Пилотът и екипа поеха ангажимент да продължат работата си до последната надпревара. За съжаление Гран при на Щирия не премина по най-добрия начин. След задълбочено обмисляне бе взето решение партньорството ни да бъде прекратено по-рано от очакваното. Това ще позволи на Мвверик да поеме към избраната си посока. Все още не сме определили кой ще бъде неговият заместник в оставащите надпревари“, заяви шефът на Ямаха Лин Джарвис.

„Също така бих искал да му благодаря за постигнатите успехи с нашия мотор. Заедно спечелихме 8 победи и 24 подиума. Пожелаваме на Маверик всичко най-добро в бъдещите му начинания“, завърши Джарвис.

„След нашето взаимо решение да се разделим година по-рано искахме да завършим годината по най-добрия начин. За съжаление имахме големи проблеми с мотора в Щирия. Затова решихме, че трябва да се разделим възможно по-скоро. Благодаря на Ямаха за предоставената възможност. Прекарах невероятни 4 сезона и половина и съм горд с това, което постигнахме. Въпреки всичко продължавам да изпитвам голямо уважение към марката“, сподели Маверик Винялес.

В надпреварата на Силвърстоун съотборник на Куартараро ще бъде Кал Кръчлоу, a дебют в кралския клас ще направи Джейк Диксън.