Начало Moto News Маверик Винялес с полпозишън в Австрия

Маверик Винялес с полпозишън в Австрия

427
0
Винялес Ямаха
Маверик Винялес, снимка Ямаха
Пилотът на Ямаха Маверик Винялес спечели квалификацията за Гран при на Австрия в MotoGP. На пистата Ред Бул Ринг испанският състезател направи най-бързата обиколка в днешната квалификационна сесия. Така той записа своя десети полпозишън в кралския клас и първи за този сезон.
До него на първа редица се класира Джак Милър от тима на  Прамак Дукати на 68 хилядни от върха. Трети на 87 хилядни остана Фабио Куартараро с Ямаха SRT.

В Q1 най-бързи бяха полситъра от Брно Йохан Зарко и Валентино Роси. Извън топ 12 останаха победителя от Гран при на Чехия Брад Байндър и втория пилот на Дукати Данило Петручи, който имаше контакт с пилота на Априлия Алейш Еспаргаро.

Още в началото на Q2 битката за първата позиция бе оспорвана. Винялес записа най-добро време, но бързо бе изместен от Куартараро. Разликите между пилотите бяха изключително малки. Маверик записа нова най-добра обиколка, но тя бе изтрита поради излизане извън очертанията на трасето. В крайна сметка след феноменален тур в края на сесията успя да спечели  десетият полпозишън в кариерата си.

На 4-то място се класира Андреа Довициозо, за когото стана ясно, че напуска тима на Дукати в края на сезона. Топ 5 бе допълнен от пилота на КТМ Пол Еспаргаро, който бе най-бърз през вчерашния ден. Всички състезатели от топ 12 бяха събрани в половин секунда, което се случва за пръв път от сезон 2007.