Начало Автомобилни новини Mazda започна производство в завода си в Мексико

Mazda започна производство в завода си в Мексико

671
0
Mazda,завод,фабрика

Mazda Motor Corporation обяви, че е започнало производство в завода й в Мексико. Съоръжението, което се казва Mazda de Mexico Vehicle Operation (MMVO) и е разположено в Саламанка (Гуанахуато). Първият модел, слязъл от поточните линии там, е новата Mazda3 за пазара в САЩ.

Изпратихме над 150 инженери и наблюдатели в заводите на Mazda в Хирошима и Хофу, полагайки усилия да производството в MMVO да е с максимално високо качество – коментира изпълнителният директор за района Кейши Егава. – Началото на масовото производство сложи старт на един процес, благодарение на който ще имаме коли с качеството на направените в Япония, а това е невероятно удовлетворяващо. Ще продължим да влагаме всичко от себе си по-нататък в работата и развитието и на персонала.

Mazda има продажби от близо 180 000 автомобила в Мексико след навлизането си на местния пазар през 2005 г. Марката се ползва с голямо уважение и през 2013-та записа рекордните 33 000 реализирани коли.

MMVO ще произвежда Mazda3 както за САЩ, така и за други държави в Северна и Южна Америка, както и за Европа. Mazda възнамерява да въведе в производство там и Mazda2.

Заводът MMVO пък е джойнт венчър със Sumitomo Corporation. Плановете са капацитетът му да достигне 230 000 автомобила годишно до края на март 2016 г.