Начало Formula E News Мазерати обяви пилотския си състав във Формула Е

Мазерати обяви пилотския си състав във Формула Е

335
0
Максимилиан Гюнтер и Едоардо Мортара, Мазерати
Максимилиан Гюнтер и Едоардо Мортара, снимка Мазерати

Мазерати обяви пилотския си състав във Формула Е. Италианският производител ще разчита на Едоардо Мортара и Максимилиан Гюнтер в първия си сезон в световния електрически шампионат. Основният партньор на екипа Мазерати MSG ще бъде Вентури.


Мазерати е първата италианска автомобилна марка, която се появява в шампионата на Формула Е. По време на сезон №9 в електрическия шампионат Мортара и Гюнтер ще се състезават с най-бързия, най-лекия и най-мощния едноместен автомобил във Формула Е. Той се отличава с редица иновации по отношение на дизайна, производството и технологиите.

Мортара бе един от претендентите за титлата през сезон 2021-22 във Формула Е. 35-годишният състезател е част от екипа на Вентури още от 2017 г. Сега той остава част от базирания в Монако отбор и след неговото ребрандиране. До момента Мортара има 6 победи, 12 подиума и 2 полпозишъна във Формула Е.

Новият съотборник на швейцареца е Максимилиан Гюнтер. Германецът заменя Лукас ди Граси, който ще продължи кариерата си в Махиндра. Гюнтер записа три победи и четири подиума с бившия отбор на БМВ. След това той изкара трудна кампания в Нисан заради слабата задвижваща система на японския производител.

Така Мазерати ще разполага с двамата опитни състезатели, които знаят как да печелят състезания във Формула Е. Италианският производител слага край на 60-годишното си отсъствие от състезания с едноместни болиди.

„Откакто се присъединих към екипа в сезон 4, той се превърна в мой втори дом. Наистина съм щастлив, че ще продължа пътуването си с такава колекция от трудолюбиви и талантливи хора в сезон №9 и по-нататък. Последните пет сезона бяха едни от най-добрите в кариерата ми. През този период успях да спечеля шест победи, 13 подиума и една вицешампионска титла“, сподели Мортара.

„Очаквам с нетърпение да надградим сегашния си успех заедно в Gen3. За мен като наполовина италианец ще бъде голяма чест да представлявам марката Мазерати при завръщането й в международния автомобилен спорт. Очаквам с нетърпение да работя и с Макс, който вече показа обещаващи резултати като пилот във Формула Е. Като действащи вицесветовни шампиони е чудесно време да се присъединя към екипа. Смятам, че с Макс ще създадем силен отбор, когато заедно се впуснем в шампионата“, добави пилотът на Мазерати.

Съотборникът на Мортара Максимилиан Гюнтер също няма търпение да започне нова глава от кариерата си във Формула Е.

:Много се гордея, че се присъединявам към семейството на Мазерати MSG заедно с Едо. Много се възхищавам на отбора и на постиженията му през последните сезони. Те бяха трудни за побеждаване и напълно заслужават настоящия си статут на вицесветовни шампиони. Да участвам в завръщането на марката Maserati в състезанията в партньорство с MSG Racing е огромна чест за мен. Очаквам с нетърпение да изградим заедно нещо много силно“, каза Гюнтер.

„За първи път се запознах с Едо през 2016 г. Имаме сходни ценности, когато става въпрос за състезания. И двамата сме много ориентирани към детайлите и се стремим към успех. Винаги сме имали чудесни отношения както на пистата, така и извън нея. Те са основани на взаимно уважение. Вярвам, че ще бъдем страхотен отбор. Знам, че ще работим усилено заедно, за да гарантираме, че заедно с отбора на Мазерати ще постигнем максимални резултати. Нямам търпение това вълнуващо пътуване да започне“, добави състезателят на Мазерати.