Начало Formula E News Мазерати започва нова глава от своята история

Мазерати започва нова глава от своята история

491
0
Мазерати Tipo Folgore
снимка, Мазерати

Мазерати започва нова глава от своята история. Италианският производител показа разцветката на първия си болид във Формула Е.

Мазерати ще направи историческо завръщане в състезанията с едноместни болиди след 60-годишна пауза. Емблематичната италианска марка обяви влизането си във Формула Е в началото на тази година. Малко по-късно пък обяви, че ще си партнира с Вентури. Базираният в Монако отбор приключи взаимоотношенията си с Мерцедес и от новия сезон ще използва задвижващи системи на италианците.

Ребрандираният тим се казва Мазерати MSG и ще разчита на Едоардо Мортара и Максимилиан Гюнтер. Това са двама състезатели, които имат огромен опит във Формула Е и знаят как да печелят състезания.

Автомобилът на Мазерати бе представен на специална церемония в Модена. Следващата стъпка на модела Tipo Folgore е участие в предсезонните тестове във Валенсия, които ще се проведат следващата седмица.

„Мазерати MSG Рейсинг има удоволствието да представи ливреята на първия изцяло електрически състезателен автомобил в историята на марката. Той носи името Maserati Tipo Folgore и ще се състезава в сезон 9 на световния шампионат във Формула Е“, се казва в изявление на Мазерати.

„Новият автомобил от Формула Е бе представен по улиците на Модена, който родния град на Мазерати. Така тя става първата италианска автомобилна марка, която участва във Формула Е. Моделът Tipo Folgore връща състезанията към хората в сърцето на града.“

„Вдъхновен от емблематичния син нюанс на Тризъбеца, Maserati Tipo Folgore Gen3 е върхово постижение в областта на електрифициращата висока производителност, ефективността и авангардните технологии, което ще бъде „Race Beyond.“ Това е платформа за пренасяне на иновациите от пистата на пътя.“

„Първият състезателен автомобил с логото на Тризъбеца е Tipo 26, който дебютира през 1926 г. на Тарга Флорио и завършва на първо място в своя клас. Зад волана е бил един от създателите на емблематичната марка Алфиери Мазерати.“

Сега, 96 години по-късно, Мазерати Tipo Folgore дръзко изобразява Тризъбеца и навлиза в ерата на електрификацията. По този начин се ускорява ангажимента на Мазерати към новата 100% електрическа гама на марката Folgore.“

„Представянето на Maserati Tipo Folgore  е доказателство за нашата дързост. Тя разпалва отново състезателния ни дух и ангажимента ни да се състезаваме отвъд границите“, заяви ръководител на Maserati Corse Джовани Сгро.

„Престижът на Мазерати и опитът, успехът и усърдието на MSG [Monaco Sports Group]. Вярваме, че имаме печеливша комбинация“, сподели Джеймс Роситър.

„Сега фокусът ни се връща към предсезонната подготовка във Формула Е. След обещаващата фаза на частни тестове, трябва да използваме максимално всяка минута на пистата във Валенсия. На този етап е много трудно да се правят каквито и да било прогнози. Разполагаме с конкурентен пакет, както и пилоти Едо и Макс зад волана. Точно затова сме уверени, че можем да направим успешен сезон“, добави директорът на Мазерати MSG.