Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно състезание, нямахме достатъчно скорост, обобщи Алонсо

Трудно състезание, нямахме достатъчно скорост, обобщи Алонсо

28
0

Без точки си тръгна тимът на Макларън от Монреал, където Фернандо Алонсо завърши 11-и в Гран при на Канада. Съотборникът му Дженсън Бътън отпадна още в началото на състезанието, като отборът тепърва ще разследва причината за това.

„Трудно състезание – нямахме достатъчно скорост, за да сме конкурентоспособни”, коментира Фернандо след финала. „Исках да сложа свежи гуми за последните няколко обиколки, но това, предполагам, бе прекалено рисковано: вървях 11-ти, можеше да вземе една-две точки, ако нещо станеше пред нас. Но все пак направих повече от 50 тура с този комплект, докато пилотите с два бокса бяха далеч по-бързи от мен. Нямахме късмет. Наистина ни бе нужен малко дъжд или кола за сигурност, за да се върнем в битката. Смятам, че стратегията ни бе правилна. Сега ще работим здраво, за да подобрим темпото за следващия старт.”

Бътън обясни, че веднага след обаждането му по радиото със съобщение за проблем, е видял в огледалата си искри и пушек – болидът му се бе подпалил.

„Нямаше никакво предупреждение. Колата просто спря на излизане от завоя. Двигателят все още работеше, но аз го изключих. Жалко, тъй като точно тогава пестях много гориво и това можеше да има значение в края на състезанието”, допълни англичанинът.

Рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие обобщи представянето на екипа с репликата: „Направо казано, ще се опитаме да забравим този ден.”