Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън иска да се върне в 24-те часа на Льо Ман

Макларън иска да се върне в 24-те часа на Льо Ман

78
0

Новият изпълнителен директор на Макларън Зак Браун заяви, че иска тимът отново да участва в 24-те часа на Льо Ман. Той вярва, че връщането на британския отбор в прочутата надпревара за издръжливост ще е крачка напред в развитието на компанията, която в последните месеци претърпява сериозни промени след отстраняването на Рон Денис. Именно с модела F1 GTR Макларън спечели Льо Ман през 1995 г.

„Печелили сме Льо Ман и това е много голям успех в нашата история. Част от моята работа е да реша къде Макларън ще се състезава в дългосрочен план, каза Браун. – Връщането ни в Льо Ман е нещо, което обсъждаме сериозно напоследък. Аз много бих искал да участваме в едно от най-гледаните и интересни състезания и не съм единственият с тези възгледи в нашия екип.”

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие пък заяви, че по новия болид MCL32 ще има много вълнуващи промени. Екипът от Уокинг ще представи колата с на 24 февруари, като се очаква тя да е с нови цветове – оранжево и черно. Според Булие промените далеч няма да са само външни.

„Винаги ще има промени и така и трябва да бъде, заяви Булие. – Една кола от Формула 1 никога не остава същата, отивайки от едно състезание на друго. Планирали сме някои вълнуващи промени за MCL32, но искаме да ги запазим в тайна до 24 февруари. Ф1 е посветена на промяната, тя кара спорта да върви напред – смяна на пилоти, на правила, на състезания, всичко.

Трябва да подчертаем, че за Макларън това също важи в пълна сила. От 60-те години досега именно промяната е донесла успехите ни в Кан-Ам, Индикар и Льо Ман. Промяната доведе до това Макларън да се превърне в производител на автомобили и трансформира тим от състезателен отбор в международна технологична група. И ще се променяме, ставайки все по-добри както на пистата, така и извън нея.”