Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън MCL32 се появи на бял свят

Макларън MCL32 се появи на бял свят

45
0

Екипът на Макларън представи новия си болид във Формула 1 MCL32 на церемония в базата на тима в Уокинг. Колата е с нови цветове, като има засилено присъствие на оранжево от типа tarocco orange в предната част, което е съчетано с черно и малко бяло. Оранжевото е завръщане към корените на тима, като цветът в спецификация си papaya orange се използваше по състезателните коли в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. 

Колата е с много интересно оформление на носа, който е изрязан, както на повечето нови болид, а под него има 4 елемента, които вероятно служат за насочване на въздушната струя под носа и отвеждането им към задната част. Налична е и характерната за тази година перка на акула.

Пилоти на тима тази година ще са Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн. По думите на Алонсо колата може да се каже, че е секси, ако е бърза на пистата. „Това е една от най-хубави коли, които съм карал. Имаме големи надежди, че ще се върнем там, където искаме. Но не искам да обещавам нищо на феновете, каза испанецът. – Просто трябва да работим здраво, да направим добри тестовете и да съберем нужната информация. Вярваме, че можем да печелим и искаме да сме шампиони.”

В изявлението на тима се казва, че резултатът от здравата работа в последните месеци е една изключително елегантна, но агресивна кола, снабдена с последното поколение задвижваща система на Хонда RA617H.

Спортният шеф на Хонда за F1 Юсуке Хасегава каза, че задвижващата система е променена драстично, като целта е била да има повече мощност, да се намали теглото и да се свали центъра на тежестта, да се подобри баланса на колата и тя да е по-лесна за каране. Японският концерн ще доставя мотори на тима за 3-а поредна година.

Изпълнителният директор на тима Зак Браун коментира: „Изключително съм мотивиран да помогна на тима да се установи отново там, където твърдо вярвам, че му е мястото – на върха във Формула 1.“

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие заяви, че по колата има някои умни решения, но също каза, че в тима не искат да обещават нищо като конкретни класирания в шампионата. „Шасито е изключително добре реализирано, каза французинът. – Инженерните детайли на колата наистина ме впечатляват.”