Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън първи ще спечели титлата след края на ерата Мерцедес, смята Денис

Макларън първи ще спечели титлата след края на ерата Мерцедес, смята Денис

78
0

Босът на Макларън във Формула 1 Рон Денис заяви, че неговият тим може да е този, който да спре доминацията на Мерцедес и пръв след ерата на Сребърните стрели да спечели титлата във Ф1. Тимът от Уокинг изпадна в сериозна криза след началото на партньорството си с Хонда като доставчик на задвижващи системи от началото на 2015 г., като основната причина за това бяха ненадеждните и недостатъчно мощно агрегати на японската компания.

От началото на този сезон нещата изглеждат доста по-добре, но въпреки това Алонсо и Бътън засега са далеч от местата на подиума. „Вярвам, че следващият световен шампион след Мерцедес ще е точно Макларън, коментира Денис. „Ще постигнем тази цел преди много други. Трудно ще бъде, но имам твърда увереност в техническата компетентност на нашите хора. Имам същата непоклатима вяра и спрямо Хонда.“

За следващия сезон се очаква Хонда изцяло да промени задвижващата си система и нейната философия в стремежа си да навакса изоставането спрямо Мерцедес и Ферари.

„Правилата за 2017 г. ще изравнят възможностите и имаме достатъчно време, за да наваксаме заедно с Хонда, каза още Денис. – Смятам, че през следващия сезон ще имаме много добри шансове. Мисля, че ще можем да печелим състезания. Не мога да предрека, че ще сме шампиони, защото да детронираш Мерцедес ще е много тежка задача. Но определено вярвам, че ще изпреварим всички в това начинание.”