Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще функционира по различен начин, твърди Зак Браун

Макларън ще функционира по различен начин, твърди Зак Браун

28
0

Новият изпълнителен директор на Макларън Груп Зак Браун твърди, че тимът от Формула 1 ще функционира по различен начин в бъдеще. 45-годишният Браун пое поста по-малко от седмица след като Рон Денис бе принуден да напусне позициите си на шеф и изпълнителен директор на компанията. Браун ще стъпи официално в длъжност в началото на следващия месец.

„Харесвам печелившата култура на Макларън, обясни Браун. – Но със сигурност когато застъпя на позицията и започна да работя отблизо с всеки, някои от начините на работа може да са различни. Подобренията в състезателния отбор зависят от Ерик Булие и Йост Капито, които отговарят за това колата да стане наистина бърза.

Аз имам много да уча, но както във всеки друг бизнес, ти трябва да покажеш прогрес възможно най-бързо. А тимът има добър напредък за последните 24 месеца. Но още не знам достатъчно, за да предвиждам какви ще са стартовите ни позиции. Трябва да се върнем към победите по-скоро.”

В миналото Браун имаше успех в намирането на спонсори за няколко отбора във Ф1 в ролята си на собственик на марктинговата агенция JMI (Just Marketing International). Сред тях са сделките с Johnnie Walker, GlaxoSmithKline, Hilton и Chandon. А Макларън е без основен спонсор от 2013 г. и намирането на такъв е сред основните приоритети за Браун.

„Има много свободно място по състезателната кола на Макларън, което трябва да се запълни с логата на водещи луксозни брандове, каза Зак. – Имаме нужда от партньори и особено от основен спонсор. Трябва да станем по-атрактивни за търговските партньори и да вървим напред, защото има ясна причина да не побеждаваме толкова, колкото трябва.”

Зак заяви още, че в бъдещите проекти на компанията е заложено участие в GT сериите и може би дори в Льо Ман, където Макларън е печелил прочутото 24-часово състезание през 1995 г. с модела F1 GTR.